Projekty, do których przystąpiliśmy

 

Ciągłe podnoszenie kwalifikacji nie tylko uczy, ale motywuje do

bycia lepszym, daje możliwość rozwoju, poszerza horyzonty-

jest to inwestycja, na której najbardziej zyskują zawsze nasi

klienci -a to jest dla nas najważniejsze!

          
        

 

Mamy zaszczyt poinformować, że firma cateringowa Domowy obiadek.pl, jako firma chętnie

podejmująca się nowych wyzwań, posiadająca niezbędną wiedzę, wykwalifikowaną kadrę jak i

wszelkie warunki, przystąpiła do projektu "Zdrowy Przedszkolak.org. Kampania na rzecz

naturalnej diety w przedszkolu".

 

                                                                                         fotografie/zp_logo_kwadrat.png

 

                                                                                          

 

    Celem projektu Zdrowy Przedszkolak.org jest poprawa jakości odżywiania dzieci

przedszkolnychi poszerzenie świadomości w zakresie naturalnego odżywiania. Organizatorem

projektu jest Fundacja Instytut Medycyny Integracyjnej.

 

 

      W związku z kampanią, poszerzyliśmy swoją ofertę o dodatkowe menu. Dzięki temu każde przedszkole, będzie mogło zdecydować, czy

chce otrzymywać posiłki z naszego standardowego menu ( które oczywiście spełnia wszystkie standardy żywienia dzieci w wieku

przedszkolnym), czy z oferty rozszerzonej, w której:

   - białe pieczywo zastąpione zostanie pieczywem razowym i orkiszowym na naturalnym zakwasie,

   - ryże i makarony jasne- pełnoziarnistymi,

   -  jogurty smakowe- jogurtami naturalnymi oraz jogurtami naturalnymi ze zmiksowanymi świeżymi owocami,

   - jajka od kur z chowu klatkowego, zamienione zostaną jajami od kur z  wolnego wybiegu,

   - dostarczane owoce suszone, będą owocami ekologicznymi (niesiarkowanymi).

    Dodatkowo, do menu dzieci, wprowadzone zostaną pasty rybne i warzywne do kanapek, owsianki oraz płatki orkiszowe, soczewica,

kasza jaglana, kasza gryczana, łosoś gotowany na parze, awokado, szpinak, kiełki, jajecznica ze szczypiorkiem, a także znacznie więcej

warzyw pod różna postacią - do wszystkich posiłków.

   Program Zdrowy Przedszkolak.org, kładzie również nacisk, aby zminimaliziwać występowanie smażonych potraw, wprowadzając w

zamian mięsa pieczone oraz gotowane. Wykluczone zostaną również słodkie przekąski (typu drożdżówki, wafelki) na rzecz domowych

ciast drożdżowych oraz muffinek (również wypiekanych na miejscu), kisieli, budyniów, kaszek, galaretek z owocami oraz inny zdrowych

podwieczorków.

  A wszystko to, przyrządzone i podane, smacznie i kolorowo.

Placówkom, które będą zainteresowane wprowadzeniem zmian w żywieniu przedszkolnym na rzecz naturalnego zdrowego żywienia,

 Domowy obiadek.pl zapewni spotkania dla rodziców i dzieci, przybliżające cel i zadania kampanii.

 

Zapraszamy do zapoznania się z  jadłospisem zgodnym z założeniami projektu "Zdrowy Przedszkolak", który znajduje się w

zakładce "Przykładowe jadłospisy".

 

     Zainteresowanych podjęciem współpracy w ramach programu Zdrowy Przedszkolak.org, prosimy o kontakt pod numerem

     tel. 600394646, w celu ustalenia szczegółów (również dotyczących ceny).

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolejny projekt, do którego nasza firma postanowiła przystąpić to:

"Menu bez Glutenu".

 

 

 

 

                              fotografie/logo_menu_bez_glutenu_jpg.jpg

 

 

 

 

W ostatnim czasie zauważyliśmy bowiem , że dzieci z alergiami pokarmowymi, to stale

powiększająca się grupa naszych odbiorców. Najczęściej występująca nietolerancja

dotyczy glutenu. Mimo, że od lat w naszej ofercie znajdują się diety dla dzieci z

alergiami pokarmowymi, nad którymi pieczę sprawuje wykwalifikowana pani dietetyk,

postanowiliśmy dodatkowo przystąpić do programu "Menu bez Glutenu".

 

Jako firma lubimy nowe wyzwania- chcemy być na bieżąco, zależy nam- aby nasze dania

bezglutenowe  były jeszcze lepsze i  jeszcze bardziej urozmaicone,  w końcu zależy nam

na zaufaniu rodziców, których dzieci zmagają się z celiakią.

Dzięki naszemu cateringowi, rodzice dzieci z nietolerancją na gluten, nie muszą nosić

własnego prowiantu dla swoich pociech, a te z kolei nie zaglądają do talerzy kolegów i

koleżanek- ponieważ nasz jadłospis bezglutenowy, dostosowany jest, w miarę

możliwości, do tego tradycyjnego i posiłki (oddzielnie zapakowane i dokładnie opisane),

nie różnią się wyglądem, a jedynie (i aż:)) składem.

 

fotografie/logo_okragle_cmyk.jpg

WWW.celiakia.pl